Warm, authentiek & vertrouwd

WIE IK BEN
Als kleine Freddie, geboren in 1994, had ik altijd al interesse voor theater, acteren en muziek. Ik deed mee aan verschillende jongerenproducties bij Toneelschuur Haarlem en Theatergroep DeGasten. Tot in mijn laatste jaar op het gymnasium wilde ik niets liever dan auditeren voor de Toneelschool. Maar omdat ik naast acteren nog zó veel andere dingen leuk vond - 'zou ik nou wel élke dag theater willen doen?' - heb ik me uiteindelijk toch ingeschreven voor de Universitaire PABO van Amsterdam. Later heb ik vanwege mijn passie voor psychologie en de dynamiek van relaties ook de bachelor Psychologie afgerond in 2022, aan de Open Universiteit.

Vanaf 2015 sta ik voor groep 1-2 op de basisschool, met veel plezier. Door mijn ervaring in het onderwijs weet ik hoe belangrijk stemgebruik is bij het overbrengen van een boodschap, uitleg of verhaal.
Niet alleen is de toon essentieel, maar ook welke woorden je accentueert, hoe je klank inzet, de hoogte, het tempo, en ga zo maar door. Er zijn vele dimensies waarbinnen je kunt variëren: hard-zacht, direct-indirect, vriendelijk-agressief, licht-sterk, plots-aanhoudend, kinderlijk-volwassen, mannelijk-vrouwelijk, hoog-laag... Alleen al door deze dimensies op alle mogelijke manieren te combineren kun je 256 verschillende stemmen creëren! Best wel intrigerend toch?

Het voice over-werk is iets wat ik met heel veel plezier doe en waarin ik elke dag weer nieuwe dingen leer. In 2014 werd ik als jonge student gevraagd om bij het Luzac eindexamens Nederlands in te spreken voor dyslectische leerlingen. Van 2015-2016 maakte en presenteerde ik radioprogramma's voor No Limits Network (KRO-NCRV) onder leiding van Ruud de Wild. Hierna heb ik voor diverse bedrijven voice-overs opgenomen: social media advertenties, voicemails, explainers, radio jingles, podcasts, eLearnings en meer.  Zo was mijn stem ook te horen bij een opera-aankondiging in Scheveningen!

Vanuit mijn thuisstudio in Amsterdam met professionele apparatuur kan ik alles direct opnemen. De microfoon die ik gebruik is een Rode NT1-a; mijn audiointerface is de Behringer U-Phoria UMC202HD. Ook bewerk ik de audiobestanden na, zodat het stemgeluid het beste tot zijn recht komt! Denk hierbij aan ruisverwijdering, het volume normaliseren en (in overleg) equalisatie.

Graag voorzie ik ook jouw project van de juiste stem! 
Neem contact met me op voor meer informatie